ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem

Onderhoud en implementatie ISO 9001 geeft zekerheid

Kies je Kader voor het behalen van het ISO 9001:2015? Dan weet je zeker dat de kwaliteit goed geregeled is. We helpen naast het eenmalig behalen van het certificaat, ook om je certificaat up to date te houden. Dat scheelt tijd en aandacht zodat jij je focus kan hebben op waar het écht om draait in jouw bedrijf. 

Laat je bedrijf certificeren

Kies voor certificering via Kader

Of dit nu de eerste keer is dat je een ISO certificaat aanvraagt of dat je de huidige certificering wilt vernieuwen of uitbreiden, het kan bij Kader. We helpen je vooraf met een duidelijke intake of nulmeting zodat je precies weet waar je aan toe bent wat betreft planning, kosten, en tijdsbestek. Geen verassingen achteraf maar duidelijkheid en transparantie. 

 • Hulp bij de te nemen stappen
 • Advies mogelijk van een extra adviseur
 • Helderheid over planning en budget
 • Vooraf inzicht over de audit
 • Eenvoudig uit te breiden met meer certificaten

"Kader heeft ons ontzettend goed geholpen met het opzetten van een nieuw KAM–systeem. De adviseur heeft ook samen met ons een nieuw ‘Veiligheids Bewust Zijn’ programma opgezet. De adviseurs die wij krijgen voor de ISO, VCA en CO2–prestatieladder hebben veel kennis van zaken. We gaan altijd met een gerust hart de audits in”.

Karin Koopman KAM-functionaris Lansink Wegenbouw B.V.
ISO certficering van Kader

ISO 9001, de meest bekende ISO norm en de standaard voor kwaliteitsmanagement

ISO 9001 is de internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagement. Met het behalen van het certificaat laat je zien dat jouw organisatie grip heeft op haar bedrijfsvoering en dat de procesprestaties en productconformiteit continu worden verbeterd. Met ISO 9001:2015 borg je de wensen en eisen van stakeholders en breng je risico’s en kansen voor je organisatie in kaart.

Een duidelijke structuur en hogere klanttevredenheid

Door het in kaart brengen van de interne processen wordt er duidelijkheid verschaft naar de gehele organisatie. Hierdoor weet iedereen beter wat er van hen wordt verwacht en worden medewerkers betrokken bij kwaliteitsbewustzijn. Dit bevordert de inzet van tijd en middelen en verhoogt de efficiëntie. Daarnaast draagt procesoptimalisatie bij een hogere klanttevredenheid. ISO 9001 als internationaal erkende kwaliteitsnorm wekt vertrouwen op bij bestaande en potentiële klanten en is in sommige gevallen zelfs verplicht voor het winnen van een aanbesteding.

Voor wie is ISO 9001 geschikt?

De ISO 9001-norm is geschikt voor organisaties van elke omvang en welke sector. Veel voorkomende sectoren waar Kader adviestrajecten voor heeft uitgevoerd zijn:

 • Productiebedrijven;
 • Bouwbedrijven / aannemersbedrijven;
 • Dienstverlenende Bedrijven;
 • Zorginstellingen;
 • En IT-bedrijven.

Hoe ziet het proces tot het halen van het certificaat eruit?

Voor het succesvol behalen van het certificaat hanteren wij 5 stappen:

 1. Nulmeting: Met een nulmeting kijken we naar waar je organisatie op dit moment staat. We gaan in gesprek met de medewerkers en het management van de organisatie om draagvlak te creëren. Het management moet namelijk klaar zijn om zich volledig te binden aan het proces. Hierbij hoort dat verantwoordelijkheden worden toegewezen en middelen beschikbaar worden gesteld om de gewenste resultaten te behalen.
 2. Start implementatie: Na de nulmeting starten we met de implementatie. Een goede documentatie is hierbij essentieel. De vastgestelde procedures en processen zullen worden geïmplementeerd en gecommuniceerd naar de betrokken medewerkers. Dit doen we door het geven van trainingen, het volgen van opleidingen en door medewerkers ervaring laten opdoen zodat iedereen begrijpt wat er van hen of haar verwacht wordt.
 3. Interne audit: Na de implementatie volgt een interne audit. Bij deze stap beoordelen we of alle processen ook echt zo worden uitgevoerd en gedocumenteerd als afgesproken. Ook wordt er gekeken of de processen zo effectief zijn. De interne audit is de laatste kans om eventuele verbeteringen door te voeren.
 4. Externe audit: Nu volgt de audit door een onafhankelijke, certificerende instelling om te bepalen of de organisatie aan alle eisen van de norm voldoet. Is dit het geval? Dan wordt er een certificaat verstrekt.
 5. Onderhouden en verbeteren: Het behalen van de ISO 9001 certificering is geen eenmalige prestatie, maar een proces dat erop gericht is om duurzame vertering te realiseren en doelstellingen te behalen. Ook na de certificering blijf je je inzetten om de klanttevredenheid, de kwaliteit van je producten en je concurrentievermogen te verbeteren. We helpen je daar graag bij. Zo werken we elke dag samen aan de groei van je bedrijf en weet je zeker dat de norm up-to-date is met de laatste wet en regelgeving.

Ik heb al een ander ISO certificaat. Zijn meerdere certificaten te combineren?

Ja dat kan! ISO 9001:2015 is opgebouwd vanuit een Harmonized Structure. Dit is een uniforme standaardopbouw voor alle ISO normgen. Dit zorgt voor een grote flexibiliteit en een integrale benadering op risicomanagement. Hierdoor kunnen andere ISO normen zoals ISO 45001, ISO 14001 en ISO 50001 gemakkelijk met elkaar geïntegreerd worden.

Wat zijn de kosten van een ISO 9001-certificering?

De kosten voor het behalen van een ISO-9001 certificaat zijn sterk afhankelijk van de specifieke situatie en behoeften van jouw bedrijf. Een eerlijke aanbieding met een goede prijs die hier recht aan doet is ons uitgangspunt. We stemmen dit van te voren af, zodat je later niet voor verassingen komt te staan.

Direct persoonlijk advies

Meer weten over het behalen van ISO 9001 en welk proces voor jouw organisatie het beste is? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. We helpen je graag. 

Vrijblijvend informatie aanvragen
1. Nulmeting

Met een nulmeting krijg je inzicht in de verwachte tijdsbesteding, taakverdeling en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

2. Managementsysteem

Opzet en implementatie van een praktisch hanteerbaar, digitaal managementsysteem conform de norm én jouw behoeften. 

3. Interne audit

Toetsing van het managementsysteem aan norm, wet en je eigen eisen. Ook is de interne audit de voorbereiding op de certificatie audit.

4. Directiebeoordeling

Beoordeling van de effectiviteit van het managementsysteem door directie of management. 

5. Begeleiding en certificering

Begeleiding bij de externe audit door certificerende instelling. Je bedrijf is nu gecertificeerd!

6. Onderhoud

Periodiek bijhouden en werken van het managementsysteem, zodat je organisatie blijft voldoen aan de eisen vanuit de norm.

Vrijblijvend informatie aanvragen
Meer lezen over ISO 9001?

Download onze brochure

In onze brochure over ISO 9001 certifering vind je meer informatie over de norm zelf en de voordelen en mogelijkheden die het jouw organisatie biedt. Ook vertellen we meer over onze aanpak en het proces bij het behalen van de certificering.

 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 •  *
Lees onze klantcases

Deze klanten gingen je al voor

Klantcase Bouwgroep Peters BV. Al ruim 14 jaar een sterke relatie

Lees verder

Veiligheid staat voorop bij Ouwehand Bouw

Lees verder

Implementatie ISO 9001 en uitvoering RI&E voor Gewoon Bijzonder Twenterand

Lees verder
Persoonlijke aanpak

Onze mensen staan voor je klaar

Ben je benieuwd naar wat de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem jouw bedrijf kan bregen? Onze ervaren consultants werken al sinds 1994 met deze belangrijke norm en beantwoorden graag je vragen. Al overtuigd en klaar om van start te gaan? Vraag dan nu direct een offerte aan!

Vraag jouw ISO 9001 certificering aan

Persoonlijk

We hebben oog voor onze klanten. Zijn er echt voor de ander. We staan dichtbij en begrijpen wat er nodig is.

Innovatief

We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Wij kijken vooruit. Onze visie helpt je verder. We denken buiten de bestaande kaders.

Pragmatisch

Wij maken complexe materie begrijpelijk. Staan voor wat we zeggen. Gaan doelgericht aan de slag.

Vakkundig

Kennis en kunde staan hoog in het vaandel. We blijven ons ontwikkelen. Op ons kun je bouwen, en vertrouwen dat het goed komt.