Certificering

BRL 6000-25

Beoordelingsrichtlijn 6000 “Installaties” biedt bedrijven in de installatiesector de mogelijkheid om verschillende technische installaties en systemen onder certificaat te ontwerpen en te installeren. Het Algemene Deel (Deel 6000-AB) van de BRL 6000 bevat de eisen die in principe altijd voor het ontwerpen en installeren van een installatie gelden, ongeacht de soort installatie. Een deelgebied gaat over de soort installatie (bijvoorbeeld: een elektrotechnische installatie, een gasinstallatie of een waterinstallatie) en de soort activiteit (ontwerpen, installeren).

Bedrijfscertificaat verplicht

Per 1 januari 2023 is een CO-certificering verplicht voor bedrijven die werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uitvoeren. De BRL 6000 deelgebied 25 (kortweg BRL6000-25) is de technische vertaling van de wettelijk vastgestelde certificeringsregeling Koolmonoxidepreventie (‘de Gasketelwet’).

In het Bouwbesluit, paragraaf 1.8, heeft de rijksoverheid eisen opgenomen met betrekking tot werkzaamheden aan gebouwgebonden gasverbrandingstoestellen, bijbehorende voorzieningen voor de toevoer van verbrandingslucht en de afvoer van rookgas.

Eisen aan installateurs

Met de invoering van deze eisen is het verboden deze werkzaamheden uit te voeren zonder dat voor die werkzaamheden een bedrijfscertificaat aanwezig is. In deze wettelijke certificeringsregeling BRL6000-25 voor bedrijven is vastgelegd dat alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties mogen uitvoeren.

 

Met Kader ben je klaar voor de volgende audit

Kader heeft jarenlange ervaring in de installatiebranche, vooral met de verschillende BRL 6000 certificeringen. We hebben de specialisten in huis om je te begeleiden bij certificering volgens BRL 6000-25. Met heldere procedures, praktijkgerichte werkinstructies en duidelijke formulieren zorgen wij ervoor dat je klaar bent voor de audit van de certificerende instantie.

Wil je meer weten over onze werkwijze, neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Team QHSE Management Systems 088-9951320 Offerte aanvragen

Profiteer van onze begeleiding voor certificering

Wij hanteren een praktische en overzichtelijke werkwijze om je te begeleiden richting certificering. Na het bepalen van de scope en het opstellen van het BRL 6000-21 systeem voeren we een interne audit uit waarin we het systeem helemaal testen. Op die manier ben je er zeker van dat alles in orde is en je niet voor verrassingen komt te staan. De definitieve audit vindt plaats door een onafhankelijke certificerende instelling.

Werkwijze

Onze werkwijze verschilt per opdrachtgever. In de meeste gevallen werken wij samen. Maar wij kunnen ook alles uit handen nemen.

Offerte aanvragen
1. Nulmeting

Met een nulmeting krijg je inzicht in de verwachte tijdsbesteding, taakverdeling en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

2. Managementsysteem

Opzet en implementatie van een praktisch hanteerbaar, digitaal managementsysteem conform de norm én jouw behoeften. 

3. Interne audit

Toetsing van het managementsysteem aan norm, wet en je eigen eisen. Ook is de interne audit de voorbereiding op de certificatie audit.

4. Directiebeoordeling

Beoordeling van de effectiviteit van het managementsysteem door directie of management. 

5. Begeleiding en certificering

Begeleiding bij de externe audit door certificerende instelling. Je bedrijf is nu gecertificeerd!

6. Onderhoud

Periodiek bijhouden en werken van het managementsysteem, zodat je organisatie blijft voldoen aan de eisen vanuit de norm.

Offerte aanvragen
Actueel

Gerelateerd nieuws

Klantcase Bouwgroep Peters BV. Al ruim 14 jaar een sterke relatie

Lees verder

Veiligheid staat voorop bij Ouwehand Bouw

Lees verder

Kader ondersteunt ARN bij het behalen van de CE-markering

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht