Consulting

V&G plan ontwerpfase

Tijdens de ontwerpfase is belangrijk om na te denken over veiligheids- en gezondheidsaspecten. Vanuit het Arbobesluit voor opdrachtgevers van bouwwerken is het opstellen van een V&G-plan ontwerpfase verplicht. 

Volgens het Arbobesluit moeten opdrachtgevers in de ontwerpfase bouw onderzoeken of alle partijen op de bouwplaats veilig en gezond kunnen werken. In deze eerste fase is het verplicht een coördinator ontwerpfase aan te stellen en om een V&G-plan ontwerpfase en V&G-dossier te schrijven.  

Daarnaast is het belangrijk dat opdrachtgevers grote bouwwerken aanmelden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie en afspraken met de uitvoerende partij schriftelijk vastleggen. Als bij controle door de Inspectie op de bouwplaats blijkt dat niet aan deze verplichtingen is voldaan, kan dit leiden tot een een bestuurlijke boete voor de opdrachtgever. 

De basis voor risico-inventarisaties

Aan de hand van een V&G-plan ontwerpfase kan een organisatie in een vroeg stadium maatregelen nemen om veiligheids- en gezondheidsrisico’s te beperken. Ook voorkomt dit kosten en onaangename verrassingen in latere fases. Dit is essentieel voor een efficiënt en veilig verloop van bouwprojecten. Bovendien vormt het V&G-plan ontwerpfase de basis voor alle risico-inventarisaties van een bouwproject. 

Wat doen wij voor jou? 

Kader verzorgt de V&G-coördinatie en V&G plan ontwerpfase, zodat organisaties voldoen aan de voorschriften van het Arbobesluit tijdens de ontwerpfase bouw. Ook ondersteunen we organisaties bij het opstellen van een V&G-plan ontwerpfase, het samenstellen van een V&G-dossier en het agenderen van het onderwerp veiligheid en gezondheid bij de verschillende partijen die betrokken zijn bij het project. 

Klantcases

16/03/2021

Health & Safety award GEA bij nieuwbouw smoothiefabriek

Lees verder
16/08/2022

Veilig en gezond werken als voorbeeld voor Kuijpers Centrale Projecten (KCP)

Lees verder
22/09/2022

Emmi Javelin: een nieuwbouwfabriek ‘op een postzegel’

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht