Veiligheidscultuur

Gouden Veiligheidsregels

Met de Gouden Veiligheidsregels creëert je helderheid in alle lagen van jouw organisatie over de essentie van veilig en onveilig gedrag. De Gouden Veiligheidsregels vormen de basis voor een sterke veiligheidscultuur.

Afspraken over veilig en onveilig gedrag

Gouden Veiligheidsregels zijn een vertaling van de kernwaarde Veiligheid naar de praktijk. Een effectieve manier om afspraken te maken over wat uw organisatie als veilig en onveilig gedrag bestempelt. Deze regels kun je gebruiken als basis voor jouw veiligheidscommunicatie of bijvoorbeeld jaarlijks extra aandacht geven tijdens een veiligheidsdag

Aanpak

Bij de totstandkoming van de Gouden Veiligheidsegels wordt een zo breed mogelijke delegatie betrokken om zoveel mogelijk draagvlak in uw organisatie te ontwikkelen. Door middel van een workshop en/of de uitkomsten van een veiligheidscultuuronderzoek of een veiligheidscultuurspel leggen we de Gouden Veiligheidsregels vast.

Als de Gouden Veiligheidsregels gereed zijn worden ze opgenomen in het veiligheidscultuur- en veiligheidscommunicatieprogramma.

Safety Culture

Veiligheidscultuur

Meer weten over verschillende technieken en tools om de veiligheidscultuur bij jou in de organisatie te verbeteren?

Kom met ons in contact Advies is nooit ver weg

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig