Environment & Sustainability

Ethisch ondernemen 

Ethisch ondernemen draait om het nemen van verantwoorde keuzes binnen jouw onderneming. Het gaat om het nemen van je maatschappelijke verantwoordelijkheid en fair en rechtvaardig handelen.  

Bij ethisch ondernemen heeft de onderneming andere doelstellingen dan alleen een winstoogmerk. Er wordt ook rekening gehouden met het belang voor bijvoorbeeld werknemers, het milieu, de toekomstige generaties, de buurtbewoners, de klanten, de leveranciers etc.  

De ‘ethische ondernemer’ is onder andere actief met beleid en procedures met betrekking tot morele thema's in organisaties, zoals; fraudebestrijding, duurzaamheid en milieu, discriminatie en bedrijfsbestuur. Maar deze ondernemer houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met: energiebesparingen, recyclen, sponsoren of doneren aan maatschappelijke-sociale projecten en goede doelen 

Een onderdeel van ethisch ondernemen is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Een andere term voor MVO is ook wel duurzaam ondernemen.

Waarom ethisch ondernemen? 

Je kunt er als bedrijf niet meer omheen, het is erg belangrijk om een ‘moreel kompas’ te hebben. De wereld om ons heen wordt steeds complexer en je dient als onderneming met meer zaken rekening te houden. Er ligt daardoor ook steeds meer druk op het bedrijfsleven. Vergeet daarbij niet hoe cruciaal het is om binding te hebben met je klant/de consument. Zij worden steeds mondiger en stellen ook meer eisen aan het bedrijf/product/dienst. En duurzaamheid is voor hen één van die belangrijke thema's. 

Meer informatie over ethisch ondernemen?

Wil je meer weten over ethisch ondernemen? Onze adviseurs helpen je verder.

Kom met ons in contact

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig