Environment & Sustainability

Emissie CO2 Europa 

Om de opwarming van de aarde te beperken dient de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. In het opgestelde Klimaatakkoord van Parijs is dan ook bepaald om de CO2 uitstoot met 55% te verminderen in 2030 in vergelijking met 1990. De Europese aanpak baseert zich ook op het Klimaatakkoord van Parijs. In 2019 is in Europa de Green Deal afgesproken, waarbij alle EU-lidstaten hebben besloten om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarnaast is in 2021 nog afgesproken in de Europese Commissie om tevens klimaatbestendig te zijn, wat betekent dat er maatregelen genomen worden om goed om te kunnen gaan met de veranderingen in klimaat die niet te voorkomen zijn. 

Het doel is momenteel om in 2030 de uitstoot met 55% te verlagen in vergelijking met 1990. Dit geldt voor de gehele EU, waarbij sommige landen meer zullen reduceren dan anderen. 

In 2021 is ook de CSRD-richtlijn aangenomen door de Europe Commissie. Deze richtlijn staat centraal in de Europe Green Deal. Dit verplicht meer dan 50.000 bedrijven om een duurzaamheidsrapportage op te stellen en te laten toetsen. Het doel is om een betere kwaliteit en transparantie van duurzaamheidsinformatie te rapporteren. Bedrijven moeten rapporteren over de invloed van duurzaamheidskwesties op hun bedrijf en de impact van hun activiteiten op de mens en het milieu. 

CO2 bewust

Meer informatie over Emissie CO2 Europa?

Transparant over duurzaamheidsinformatie rapporteren kun je leren. Kader heeft ervaren specialisten die je helpen in kaart te brengen wat activiteiten van jouw bedrijf voor impact hebben op mens en milieu.

Kom met ons in contact

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht