Artikel

Tijd voor actie! Waar de machinebouwer aan moet werken

Het waarborgen van de functionele veiligheid is de laatste jaren een steeds groter aandachtspunt geworden voor machinebouwers. Een gemiddeld besturingssysteem bevat namelijk steeds meer veiligheidsgerelateerde onderdelen. Nieuwe machines bevatten steeds vaker een volledig veiligheids-PLC met een netwerkkabel en een aantal frequentieschakelaars. Dit maakt het waarborgen van de veiligheid steeds complexer. 

Onze Technical Safety consultant Gerald van Engeland bespreekt in dit artikel een aantal aandachtspunten waar machinebouwers rekening mee moeten houden. Ben je een machinebouwer of heb je dagelijks te maken met machines en het onderhoud hiervan? Dan is dit artikel zeker interessant voor jou!

Lees het volledige artikel hier.

Geschreven door...
Gerald van Engeland van Team Technical Safety

Gerald beschikt over zeer specialistische kennis van functionele veiligheid in de machinebouw. Zijn boek hierover wordt tijdens de 6-daagse TÜV-training gebruikt als opleidingsmateriaal. De klant kan bij hem terecht voor advies over alle aspecten van machineveiligheid en voor hulp bij audits, bijvoorbeeld op veiligheid gerelateerde software. Daarnaast haalt Gerald ontzettend veel plezier uit het coachen van collega’s en het geven van trainingen.

5 artikel(en)
  • Volg Gerald van Engeland

Bekijk meer artikelen

Whitepaper: Cybersecurity bij machines

Lees verder
31/07/2023

Kader & Packland: al 30 jaar een nauwe samenwerking

Lees verder

Whitepaper: de nieuwe Machineverordening

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig