Klantcase

Geluidsonderzoek bij totaalleverancier Huuskes

Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Het familiebedrijf werkt al sinds 1956 met een team – inmiddels meer dan 1.000 (!) medewerkers – aan lekker en gezond eten en drinken voor hun klanten. 

Consulting
Occupational Health & Safety

Wil jij een geluidsonderzoek laten uitvoeren? Onze adviseurs voeren de metingen uit, schrijven de rapportage én laten de rapportage toetsen.

Neem contact op Advies is nooit ver weg
Verdiepend geluidsonderzoek

Kader + Huuskes 

Kader helpt Huuskes al langer op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld bij de RI&E en machine-RI&E, ISO14001 en geluidsonderzoek. In de RI&E werd een verdiepend geluidsonderzoek geadviseerd om de geluidsniveaus en (potentiële) gezondheidsrisico’s binnen Huuskes nader te beoordelen. 

Bij het geluidsonderzoek onderzochten we productieafdelingen van twee locaties: de Gronausestraat en het Logistiek centrum. Drie collega’s werkten aan dit project: Maarten van Schijndel en Mardien van Oostrum voerden de metingen op locatie uit en schreven de conceptrapportage. Paul Reimink leidde het project en toetste de rapportage. 

Hotspots en vervolgmetingen 

In juni 2021 startte een indicatief onderzoek op de locatie Gronausestraat. In dit onderzoek werden verschillende functiegroepen gemeten. Ook deden we bron- en achtergrondmetingen. Daardoor vonden we de ‘hotspots’. Vervolgens en voerden we op basis daarvan in januari en februari 2022 vervolgmetingen uit. Daarnaast vond er een indicatief geluidsonderzoek plaats op de locatie Logistiek Centrum. 

In de rapportagefase zagen we opvallende meetresultaten die we verder analyseerden met een getrapte aanpak. We selecteerden verschillende functiegroepen voor een meting. Na de eerste resultaten kregen we verder inzicht in de risicogebieden en werd dit nader onderzocht. Zo kregen we – met beperkte inspanning – gedetailleerde inzichten in de geluidsniveaus bij Huuskes. 

Geluidsonderzoek

Geluidsrisico's beheersen

Actie ondernemen? Vraag vandaag nog ondersteuning van onze adviseurs om een geluidsmeting uit te voeren.

Contact Help mij op weg
Bronmaatregelen

Wat is de conclusie? 

Kortom: de geluidsniveaus waren op bepaalde afdelingen hoog. Om de geluidsniveaus te normaliseren adviseerden we daarom bij de overdracht om actie te ondernemen. Ook zijn tijdens de meetdagen verschillende bronmaatregelen genomen om het geluidsrisico voor de medewerkers beter te beheersen. 

Dankjewel Huuskes voor (opnieuw) een succesvolle samenwerking! 

Actueel

Onze nieuwste artikelen

Het ATEX Proces Safety congres 2024, wij zijn er weer bij!

Lees verder

Collega Hanneke Jansen spreekt op het SCL Congres

Lees verder

5 tips om je bedrijfscontinuïteit veilig te stellen

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht