Klantcase

Een veiligheidsbewuste cultuur bij Shell

Het bedrijf Kuijpers geloofd dat de combinatie van een goede samenwerking en hoogwaardige techniek de oplossing zal bieden, voor de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Het familiebedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoud al honderd jaar technische installaties en gebouwen. Met hun technologie willen ze ook verduurzamen en de wereld vergroenen. Om samen te werken aan een betere wereld om door te geven aan toekomstige generaties. Laat dat laatste nou ook de slogan van Kader zijn. Het is hetzelfde einddoel met een andere expertise. Mede hierdoor zijn we de samenwerking aangegaan. Kader ondersteund Kuijpers op het gebied van veiligheid en gezondheid bij hun klanten.

Advies over veiligheid

Eén van die klanten is Shell. Onze HSE Professionals Erik en Danny zijn op het hoofkantoor van Shell in Den Haag aan het werk gegaan om te ondersteunen bij het verzorgen van HSE Management. Denk aan het opstellen van werkplannen en bijbehorende werkvergunningen, maar ook het verzorgen van voorlichting en instructies. Bijvoorbeeld via toolboxen en het houden van intensief veiligheidskundig toezicht op de werkvloer. Het project duurde zo’n 13 maanden en in die tijd is het project Nesip en het project Security Control Room gerealiseerd. Dit zijn 2 van de stappen richting de ambitie van Shell tot verduurzaming in de praktijk. Eerder was Kader ook al betrokken bij het verduurzamen/renoveren van het Shell C30 kantoorgebied voor Kuijpers.

Van handelen in het nu, naar bewustwording op de lange termijn

Door bij te sturen in het proces en een goede samenwerking zijn de werkplannen verbeterd. Ditzelfde geldt voor de werkuitvoering. Ook werden medewerkers begeleid op het gebied van veiligheid en gezondheid zodra zij voor het eerst bij Shell werkzaamheden kwamen verrichten. Hierdoor is het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers vergroot. Het verkrijgen van de juiste werkvergunningen en het continu inzichtelijk maken van de risicovolle werkprocessen is door een goede communicatie tussen Kuijpers, Shell en Kader effectief verlopen tijdens het gehele project.

Een goede samenwerking

Beide partijen kijken terug op een goede samenwerking. Men wist bij wie ze terecht konden wanneer ze vragen hadden over veiligheid en gezondheid. Je kon op elkaar rekenen en dat is waar het om gaat. Het project is succesvol afgesloten met nul ongevallen. Alle werkplannen zijn verbetert en de medewerkers handelen veiliger en zijn zich meer bewust van veiligheidsrisico’s. Zo komt iedereen veilig thuis en dat is waar we het voor doen.

Kom in contact met een expert

Ben jij ook opzoek naar veiligheidskundig advies? Of zou je ook willen werken aan een proactieve veiligheidscultuur? Onze consultants staan voor je klaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact
Actueel

Onze nieuwste artikelen

6 snel toepasbare tips om valgevaar op de werkplek te voorkomen

Lees verder
22/11/2023

Whitepaper: Valgevaar bij bouwprojecten

Lees verder
03/08/2023

Hoe Kader meewerkt aan het veilig produceren van jouw favoriete smoothie

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht