Een bedrijfsongeval wat nu? Let op de meldingsplicht!

Een aanrijding met een heftruck? Beknelling in een machine? Of struikelen over een obstakel op de bouwplaats? Een dergelijk ongeval kan helaas ook bij jouw bedrijf plaatsvinden, maar weet jij wat je exact moet doen om herhaling te voorkomen? Het zogeheten ongevalsonderzoek helpt je een ongeval te onderzoeken om zo herhaling te voorkomen. Wist je dat er in sommige gevallen daarnaast ook een meldingsplicht is? Bij welke ongevallen dat geldt en over het belang van het maken van een bijbehorende rapportage lees je in onderstaande blog.

Lees hieronder verder

Het ongevalsonderzoek is een diepgaand onderzoek dat cruciaal is om bij ongevallen te achterhalen wat er precies is misgegaan en waarom. Het gaat hierbij vooral om het vinden van manieren om herhaling te voorkomen. Daarbij kan het ook zijn dat je meldingsplichtig bent. Helaas merken we dat nog niet iedereen hier bekend mee is. En dat is heel vervelend, want als je dit niet doet dan kun je een boete krijgen, omdat de arbeidsomstandighedenwet je in sommige gevallen verplicht om melding te maken over het ongeval.  Ook wordt van jou als bedrijf verlangd dat je bij de meldingsplicht een werkgeversrapportage opstelt. Hierin beschrijf je het ongeval en kom je met concrete verbetermaatregelen, zodat de veiligheid van jouw medewerkers bij het project voorop staat!

Meldingsplichtig of niet?

Zodra zich een ongeval voordoet is het van belang om eerst te bepalen of je meldingsplichtig bent. Het gaat hierbij om de volgende gevallen:

  • Wanneer het slachtoffer in het ziekenhuis wordt opgenomen, inclusief een dagopname
  • Bij blijvend letsel, wat ook chronische lichamelijke of pyschische klachten omvat
  • Als het slachtoffer overlijdt als gevolg van het ongeval

Wees hierbij ook alert op dat je als werkgever alsnóg het ongeval direct moet melden zodra bekend wordt dat; er een ziekenhuisopname is of dat het slachtoffer blijvend letsel aan het ongeval overhoudt dat in verband kan worden gebracht met het arbeidsongeval.  

Het belang van de werkgeversrapportage

Als zich een ongeval heeft voorgedaan én je bent meldingsplichtig, dan zal de Nederlandse arbeidsinspectie (NLA) langskomen om het ongeval te beoordelen. In de meeste gevallen zal deze je naderhand vragen om een werkgeversrapportage op te stellen. In deze rapportage beschrijf je het ongeval en moet je een Plan van Aanpak maken, oftewel een verbeterplan. Met deze werkgeversrapportage kun je als bedrijf stappen zetten om het veiligheidsniveau bij jouw bedrijf te verbeteren.

Het is belangrijk dat je de verbetermaatregelen binnen 15 werkdagen na het ongeval opstelt. Daarnaast is een goed onderbouwd Plan van Aanpak essentieel voor het goed doorkomen van de controle. Het is daarom een goed idee om hier extra aandacht aan te besteden. Een goed Plan van Aanpak bestaat onder andere uit de volgende onderdelen: de verbeteringen die worden doorgevoerd voor het wegnemen/minimaliseren van de geidentificeerde risico’s, een prioriteitsplan, de planning voor de uitvoering van de verbeteringen en een overzicht van de verantwoordelijke(n) die het verbeterplan uitvoeren.

Door het Plan van Aanpak goed te hebben uitgewerkt, voorkom je dat de inspectie hem als onvoldoende beoordeeld. Op een boete zit namelijk niemand te wachten. En weet ook dat de inspectie en jij uiteindelijk hetzelfde doel hebben: namelijk de veiligheid voor medewerkers verbeteren in jouw organisatie, zodat nóg een ongeluk voorkomen kan worden.

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe een ongevalsonderzoek in z’n werk gaat of heb je advies nodig bij het maken van een werkgeversrapportage? Onze consultants hebben hier ervaring mee en vertellen je hier graag over.

Contact Advies is nooit ver weg
Actueel

Onze nieuwste artikelen

Veiligheidskundige Tessa staat met column in vakblad van NVVK

Lees verder

Een bedrijfsongeval wat nu? Let op de meldingsplicht!

Lees verder

Waarom het aanschaffen van een managementsysteem nuttig is voor jouw bedrijf

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht