Kader viert 25-jarig bestaan

Op vrijdag 10 mei jl. vierde Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. met veel trots en plezier haar 25-jarig bestaan. Oprichters Roelof KleinJan en Nanko van Dijk schreven rond deze datum 25 jaar eerder Kader in bij de Kamer van Koophandel. Zij merkten dat bij installatiebedrijven behoefte was aan de invulling van Waarborg

Nanko: “Waarborg is de voorloper van de huidige norm BRL 6000. En zo is Kader, bureau voor Kwaliteitszorg b.v. geboren”. Sinds 1994 werken Roelof en Nanko samen om hun opdrachtgevers te voorzien van een passend managementsysteem. Al gauw is het aanbod van Kader uitgebreid met o.a. de Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en de Veiligheidschecklist Aannemers (VCA).

 

Van 2 naar 115 medewerkers

Anno 2019 is Kader gegroeid naar een organisatie met ruim 115 medewerkers. De medewerkers zijn verdeeld over drie Business Units: Managementsystemen & Certificatie (MS&C), HSE Management en Opleidingen. Kader werkt nu vanuit de vestigingen Almelo, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Zeist. Dat Kader zo is gegroeid, durfden Nanko en Roelof destijds niet te dromen.

“Dat Kader in 25 jaar naar 115 medewerkers is gegroeid, durfden we in 1994 niet te dromen”

Het aanbod van Kader is, net als het aantal medewerkers, in de afgelopen 25 jaar sterk gegroeid. Zo begeleiden adviseurs van Business Unit MS&C jaarlijks vele uiteenlopende opdrachtgevers naar én na certificering, bijvoorbeeld op het gebied van ISO 9001 (kwaliteit), ISO 27001 (informatiebeveiliging) en ISO 14001 (milieumanagement). Business Unit Opleidingen vierde vorig jaar het 10-jarig bestaan van de opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK). Zij biedt verschillende opleidingen op het gebied van veiligheid, milieu, kwaliteit, energie en informatiebeveiliging aan. Vanuit Business Unit HSE Management ondersteunen zo’n 40 adviseurs opdrachtgevers op veiligheidskundig gebied voor zowel kort- als langlopende projecten. Het uiteindelijke doel: iedereen aan het eind van de werkdag veilig naar huis!

 

Informele cultuur met leuk werk

De cultuur binnen Kader laat zich omschrijven als informeel, open, professioneel en resultaatgericht. Roelof: “We vinden het belangrijk dat medewerkers bij ons op hun plek zitten en dat zij leuk en uitdagend werk verrichten”. Nanko vult aan: “Natuurlijk is werk niet altijd 100% leuk, maar dat er ruimte is om samen lol te hebben en dat medewerkers zich gewaardeerd voelen, dat telt voor ons. Een medewerker die met plezier naar het werk gaat, verricht het werk tenslotte beter en dat is ook in het belang van onze opdrachtgevers”.

“Een medewerker die met plezier naar het werk gaat, verricht tenslotte beter werk. Daar hebben we allemaal baat bij”

Op 10 mei vierde Kader daarom met alle medewerkers en hun partners in Noordwijk haar vijfde lustrum met een geweldige dag op en aan het strand, ’s avonds een leuk feest in een strandpaviljoen, gevolgd door een overnachting en gezamenlijk ontbijt. Zo begonnen zij samen aan een frisse start van de volgende 25 jaar!

 

Kader viert 25-jarig bestaan
Kader viert haar 25-jarig bestaan met medewerkers en hun partners